Buscar información en GARUM

martes, marzo 29, 2011

Inauguració de NUOLOT de Màrius Gómez a Céret. 40 aniversari del Photo Caméra Cerétan

El passat divendres 25 de març es van inaugurar les exposicions que, amb motiu del seu 40 aniversari, ha organitzat el Photo Caméra Céretan.

L'acte es va iniciar amb la visita a la Capelleta on 24 membres del club mostraven part de les seves obres realitzades l'any passat. Seguidament els assistents es van desplaçar fins al Museu d'Arqueologia, on van poder veure "Fleurs en Catalogne" de Rosy Jaubert. A l'Espace Pierre Mau del primer pis hi ha la exposició NUOLOT de Màrius Gómez.
Un cop realitzada la visita, ens dirigim a l'Oficina de Turisme on, en la seva magnífica sala, vam poder gaudir de les panoràmiques de Guy Banyuls i finalment, a l'ajuntament, Carles Sitjar ens mostra una sèrie de "Travail sur les fleurs" amb enquadraments molt cromàtics.
Sense sortir de l'ajuntament, en el seu saló d'actes, es va procedir a l'acte pròpiament dit d'inauguració. Davant d'un centenar d'assistents el president del Photo Club, Michel Delemme, presentar als fotògrafs participants en aquest 40 aniversari, posant l'accent en les activitats desenvolupades durant aquests anys.
Màrius Gómez amb la seva obra "NUOLOT"
Michel Delemme, alcalde de Céret
els fotografs Guy Banyuls, Carles Sitjar, Rosy Jaubert i Màrius Gómez
La Capelleta

Saló d'actes de l'ajuntament

viernes, marzo 25, 2011

Texte de Pierre Sitjer sobre l'exposició NUOLOT de Màrius Gómez a Céret

Extrait du Courrier de Céret du 21mars 2011 N° 1678
Edition spéciale par Pierre Sitjer.
Le Courrier de Céret s’est associé à la grande exposition des 40 ans du PHOTO CAMÉRA CÉRÉTAN.
Discussion avec tous ceux qui s’intéressent à la photo.
Balade photographique dans Céret.
«NUOLOT», série de nus par Màrius Gómez à l’Espace Pierre Mau.

Màrius a 49 ans, il habite Lliça d’Amunt (Barcelona), et il pratique la photo depuis l’âge de 16 ans.
Infographiste, il maîtrise parfaitement Photoshop mais cet outil n’a pas sa préférence pour ses réalisations personnelles. Il ne raffole pas des retouches sur ordinateur et privilégie avant tout le cadrage, la mise au point... et le développement chimique. Pour ses tirages en noir et blanc il dispose de son propre laboratoire.
«Pour la série de nus que je présente à Céret, explique t-il, j’ai voulu produire un effet de mouvement comme dans un film. Je l’ai obtenu lors de la prise, grâce à des coups de flash dispensés d’une certaine manière. Des gens ont cru que j’étais parvenu à ce résultat grâce à Photoshop, mais je peux jurer que non. J’ai fait cette série avec un appareil numérique, mais en l’utilisant dans le même esprit qu’un appareil analogique.
Vous verrez quatorze nus couleur d’un format 70 x 100 centimètres, pour lesquels ont posé deux modèles différents.
Beaucoup d’autres thèmes m’intéressent ; portraits, paysages, photos expérimentales... Ces dernières années j’ai travaillé sur la notion d’images en mouvement, c’est-à-dire en sortant de la photo statique pour proposer quelque chose d’intermédiaire en direction du film, au moyen de trois ou quatre séquences qui formeraient une histoire. Dans cet esprit, j’ai exposé à la biennale d’Olot une série de quatre clichés «Irrepetible». Le spectateur a eu le choix de les considérer soit comme une suite, soit comme quatre images indépendantes. En fait la liaison est facile à percevoir pour peu que l’on s’interroge. Ce que j’aime, c’est «faire réfléchir» le spectateur devant une oeuvre qui ne se contente pas d’être esthétiquement pure mais qui contient une dimension narrative».
Màrius Gómez a actuellement deux projets importants en cours. L’un est un livre de photos de paysages, en noir et blanc. Il définit ses prises de vue comme une «gymnastique mentale qui oblige à imaginer la transposition binaire d’un plan couleur». Et là encore, pas question de faire intervenir Photoshop et ses retouches. Son second travail consiste en une galerie de portraits destinés à paraître dans une revue du Vallès Oriental (Barcelona).
Màrius devant l’Espai Garum Dans cette série figurera, à Lliça d’Amunt, «la plus petite entre autres, un peintre catalan connu, salle d’exposition au monde».
Agusti Puig. «J’ai passé avec lui plus de deux heures à chercher le bon cadrage, se souvient Màrius Gómez. Pour chaque portrait il faut mettre la personne en confiance, essayer de faire disparaître sa nervosité pour parvenir à capter son expression propre. J’aime l’humain et l’intéraction entre photographe et modèle m’intéresse énormément. J’aime aussi provoquer des sentiments chez les visiteurs, pas avec des images choc comme on en voit en photo-journalisme, mais en cherchant à dégager de l’émotion à travers des choses simples».

domingo, marzo 13, 2011

Màrius Gómez exposa NUOLOT a Céret, en la festa de la fotografia

El proper 21 de març el Photo-Camera Ceret organitza la edició número 40 de la Festa de la Fotografia. Entre d'altres actes hi ha programades sis exposicions i una d'elles és la meva sèrie NUOLOT.
El passat desembre vaig exposar aquesta sèrie a l'espai 6T7 d'Olot, un lloc excepcional però on només vaig poder penjar vuit fotografies, ara, a Céret, tinc l'oportunitat d'exposar la sèrie completa de 14 imatges de gran format 70x100cm.
A més, si véns, pots aprofitar per veure les altres cinc exposicions i de pas conèixer Céret, un lloc amb una personalitat artística que se sent a cada pas.

Fotografies de Màrius Gómez
Del 21 al 31 de març de 2011
Inauguració: divendres 25 de març a les 18:00 h

Maison de Patrimoine Françoise Claustre
ESPACE PIERRE MAU
Casa Catalana
Plaça Picasso | 66400 Ceret | França

Joan Puigdemont "Putxy" exposa Oblits Efímers al Centre Cultural la Mercè de Girona.

El passat 10 de març Joan Puigdemont "Putxy" va inaugurar la seva exposició "Oblits Efímers" al Centre Cultural la Mercè de Girona.
El meu amic Putxy és un tipus curiós. En ple segle XXI, encara que no descarta el digital, segueix emulsionant papers d'aquarel·la per positivar les seves fotografies.
Segueix dedicant temps i esforços en dinamitzar el món fotogràfic des del seu "llunyà" Olot, a través de la Biennal Fotogràfica (tot un referent internacional) o amb iniciatives noves, com Basaltades (jornades de fotografia contemporània) que se celebraran properament a Castellfollit de la Roca.
És un tipus curiós, perquè el seu tema més recurrent és un homenatge perpetu al cos femení. Un cos que compositivament tracta amb delicadesa, mimant fins a límits que transmeten una atmosfera evocadora de temps passats però, alhora, eterns.
En la sèrie Oblits Efímers, Putxy ens mostra espais destruïts i abandonats. Espais on la bellesa, tal com l'entenem, ha desaparegut, però que serveixen de contrast al cos nu creant unes imatges demolidores per la seva simplicitat estètica.
Els processos químics artesanals que utilitza l'autor en cadascuna de les seves obres ens permet apreciar aquesta cura gairebé obsessiva que podem veure en cadascuna de les sèries realitzades en els últims anys.
(Fa un any Putxy va exposar la seva sèrie NU-ATS a l'Espai Garum)
Oblits Efímers
Centre Cultural la Mercè de Girona
Del 10 de març al 2 d'abril
De dilluns a divendres de 10 a 14h i de 17 a 21h




lunes, marzo 07, 2011

Quart aniversari de Espai Garum. Màrius Gómez exposa Talents 2008/10

El passat diumenge 6 de març a les 12h es va inaugurar l'exposició de fotografia "Talents 2008/10" coincidint amb la celebració del quart aniversari d'Espai Garum, la sala d'art més petita del món.

Durant les dues hores que va durar l'acte, els més de cinquanta assistents van poder compartir una copa de cava amb pastís, mentre s'aixecava la persiana de la sala mostrant les vint fotografies que componen l'exposició.

Aquesta sèrie ha estat realitzada per l'autor durant les set edicions de Talents;-)) a l'Aliança de Lliçà d'Amunt, on a través de 42 actuacions de música, ball, dansa, teatre, poesia, monòlegs, màgia, gastronomia, etc. a anat embastant una col lecció de imatges que es caracteritza per un fons negre, on es desenvolupa l'acció en el escenari. Mostra l'artista en estat pur, plasmat en una imatge que vol resumir la plàstica d'un moment excepcional, irrepetible.

Espai Garum ha realitzat durant aquests quatre anys 46 exposicions, vuit Visites d'Obra "art en directe" i ha editat el llibre "La Síndrome de la set" de Maite Mompart i Roser Pi. Per als propers mesos tenim previst seguir amb exposicions, realitzar tres Visites d'obra i l'edició d'un nou llibre.

Des Espai Garum volem donar les gràcies a tots els artistes que han participat aquests quatre anys ia totes les persones que ens segueixen, participant en les nostres activitats o a través d'Internet. Gràcies a tots.

"Qui veu art, viu més"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...