Buscar información en GARUM

jueves, diciembre 30, 2010

Espai Garum recomana cinc exposicions

Per aquest 2011 m'agradaria compartir amb tu un pensament de Carl Sagan:
Tenint en compte que el món canvia ràpidament, suggereixo que la supervivència pot dependre precisament de la nostra capacitat de canviar a la mateixa velocitat que ho fan les condicions.
(Carl Sagan en les Gifford Lectures 1985. Escòcia)

I per començar bé el 2011 et recomano que no deixis de visitar aquestes cinc exposicions. Ja m'ho explicaràs, d'acord?

Exposició: Pos-Pòsit
Mostra l'obra de Carles Vives, ceramista i escultor, amb una dilatada trajectòria en unes disciplines que domina amb veritable mestratge.
En aquestes obres l'autor ens mostra la seva faceta més experimental, amb textures i relleus on la llum juga un paper protagonista, creant ritmes que ens traslladen a la visió primigènia de la terra.
Dates: fins al 28 de gener 2011
Lloc: Espai Garum. Anselm Clavé, 95. Lliçà d'Amunt

Exposició: EL D_EFECTE BARROC Polítiques de la imatge hispana
La hispanitat ha simbolitzat el marc comú i homogeni entre Espanya i Llatinoamèrica. Però, qui ha construït aquest mite i quines estratègies s’han generat per a fer-lo perdurar al llarg dels segles creuant multiplicitat de règims, ideologies i governs?
Aquesta exposició, està comissariada pels historiadors d’art Jorge Luís Marzo i Tere Badia
Dates: fins al 27 de febrer 2011
Lloc: CCCB de Barcelona.

Exposició: Toni Cumella
Una proposta per conèixer l'obra fotogràfica de Toni Cumella en la qual dirigeix la seva mirada cap a la recerca del paisatge industrial i urbà des d'un punt de vista tant personal com crític.
Dates: del 17 de setembre al 30 de gener 2011
Lloc: Museu Balbey de Cardedeu.

Exposició: Dibuixos Disney
Des de fa 25 anys Xavier Vives forma part de la Factoria Disney i de les seves mans han sortit il·lustracions dels personatges més emblemàtics, amb un mestratge que no té res a envejar als dibuixants clàssics nord-americans.
Una gran oportunitat de veure l'obra d'un gran dibuixant.
Dates: fins al 15 de gener 2011
Lloc: Restaurant Anònims de Granollers, calle Ricomà, 57.
http://garum.blogspot.com/2010/12/pato-donald-mickey-mouse-dibujos-disney.html

Exposició: Agustí Centelles. Les vides d'un fotògraf (1909-1985)
Més de 250 fotografies de la guerra civil i l'exili que el seu autor va amagar durant l'etapa franquista a la població francesa de Carcassona, per recuperar-les en 1976.
La mostra de Girona es completa amb objectes personals del fotògraf i instal.lacions d'artistes visuals com Maite Ninou i Quelic Berga, i també amb aportacions de David Trueba i Kim Manresa.
Dates: fins al 30 de gener 2011
Lloc: Fontana d'Or de Girona.

Feliç Any 2011

miércoles, diciembre 29, 2010

Pato Donald, Mickey Mouse, dibujos Disney de Xavier Vives

Carl Barks y Al Talafiero dibujaron el pato Donald; Floyd Gottfredson y Paul Murry hicieron lo propio con el ratón Mickey. Estos dibujantes míticos crearon todo un imaginario dentro del mundo que pensó Wald Disney, un mundo de fantasía con el que creció Xavier Vives Mateu, un mundo que, años después, él mismo está ayudando a crear. Desde hace 25 años Vives forma parte de la Disney Factory y de sus manos han salido ilustraciones de los personajes más emblemáticos, con una maestría, que en mi opinión, nada tiene que envidiar a los dibujantes clásicos norteamericanos.
Ahora tenemos la oportunidad de ver esos dibujos originales, realizados por Vives y que forman parte de la exposición Dibuixos Disney que estará hasta el 15 de enero en el Restaurant Anònims de Granollers, calle Ricomà, 57.
Una gran oportunidad de ver la obra de un gran dibujante.


Urbanismo en Lliçà d'Amunt. Misión cumplida..., o casi.

Hace mas de dos años que se urbanizó el Polígono Industrial Molí d'en Fonolleda de Lliçà d'Amunt y además de destruir Can Neri, que fue la casa donde vivió y murió Julià Martí i Pou, alcalde de Lliçà durante la Guerra Civil Española, todavía quedan detalles por "urbanizar". En la calle de la Metalurgia, a 100m de Can Neri, hay un ejemplo de como en Lliçà se han "acabado" las obras desde hace muuuuuchos años.
Pasa el tiempo y nadie ha sido capaz de desmontar el poste eléctrico y acabar la acera. Hacemos lo difícil y no somos capaces de hacer lo fácil..., sniff!!
En fin, tiene un punto de Arte Povera.

martes, diciembre 21, 2010

Carles Vives inaugura "Pos-Pòsit" a l'Espai Garum

El passat diumenge a les 12h es va inaugurar l'exposició número 44 de l'Espai Garum.
En aquesta ocasió i per celebrar el canvi d'any, la sala d'art més petita del món, mostra l'obra de Carles Vives, ceramista i escultor, amb una dilatada trajectòria en unes disciplines que domina amb veritable mestratge.
El moment d'aixecar la persiana per inaugurar l'exposició, va estar amenitzat per un micro concert del Grup La Botzina, amb Toni Cuesta al capdavant. Va ser un moment dolç que ens va preparar mentalment per poder gaudir de l'obra exposada. Seguidament i durant la inauguració, a la qual van assistir una trentena de convidats, Vives va parlar sobre la seva trajectòria artística i professional, incidint en els seus trasllats de taller, moments vitals que l'artista li han servit com a punts d'inflexió en la seva carrera.
Les obres "Pos-Pòsit" són un exemple d'aquesta inflexió, ja que fa molt pocs mesos que ha deixat el seu taller de Canovelles, on estava des de 1982 i s'ha traslladat a Llerona on ha recuperat la tècnica de la porcellana sobre cartró que li ha permès plasmar el pòsit del temps.
"Pos-Pòsit" de Carles Vives
es pot veure fins al divendres 28 de gener de 2011
a Espai Garum, la sala d'art més petita del món.


Per veure mes fotografies clica AQUI

sábado, diciembre 18, 2010

Entrega de Premis del 7º Concurs de Fotografia Memorial Joan Soley

Ahir divendres, 17 de desembre, es van lliurar els premis del 7è Concurs de Fotografia Memorial Joan Soley 2010, organitzat per l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt i patrocinat per CasanovaFoto.
La sala d'actes i exposicions de la Biblioteca de Ca l'Oliveres de Lliçà d'Amunt, es va omplir de públic per presenciar el lliurament de premis, d'un dels concursos de fotografia més consolidats del Vallès Oriental.
Àngel Montins, regidor de Cultura, va donar la benvinguda als assistents i seguidament es va iniciar l'acte presidit per l'alcalde de Lliçà d'Amunt, Ignasi Simón. En aquesta edició s'han presentat 34 participants, preferentment de Catalunya i tres de Biscaia i un de Còrdova, amb més d'un centenar de fotografies, .
El jurat ha estat format per Cesc Casanova, fotògraf i representant de CasanovaFoto, Joan Puigdemont, fotògraf i coordinador de la Biennal Olot Fotografia i Màrius Gómez, fotògraf.
Primer premi Lliçà d'Amunt de nit
JOSÉ MARÍA FERNÁNDEZ ROMERO Títol: Sota els estels

Segon Premi Lliçà d'Amunt de nit
XAVIER TARRAGÓ PORCAR Títol: Ombres a la Sagrera

Tercer Premi Lliçà d'Amunt de nit
JAUME MIR FIGUERAS Títol: Porta

Primer premi Paisatge i Muntanya
BENITO CANTERO Títol: Unai en pleno esfuerzo

Segon Premi Paisatge i Muntanya
LUIS LEANDRO SERRANO Títol: Atardecer en el delta

Tercer Premi Paisatge i Muntanya
JAVIER CASTRO CORDERO Títol: Gueirúa

sábado, diciembre 11, 2010

Espai Garum. Visita d'obra a les exposicions dels fotògrafs Màrius Gómez i Joan Puigdemont 'Putxy'

Avui ha estat un dia molt especial per diverses raons, però sobretot, perquè ho he compartit amb alguns seguidors d'Espai Garum, que han tingut el detall de acompanyar-me a Olot, a la 8ª Visita d'Obra, per veure l'exposició NUOLOT que tinc penjada fins al 30 de desembre al ESPAI-CAFÈ 6T7.

La convocatòria era a les 11h a Espai Garum i amb la puntualitat acostumada, cinc estàvem allà en punt, dos més, anaven pel seu compte i un més, s'ha afegit al final de la visita. En ser cinc hem pogut anar amb un sol cotxe, amb el consegüent estalvi de combustible i amb un magnífic punt de converses i anècdotes que hem anat desgranant durant els 65 minuts que ha durat el viatge fins a la capital de la Garrotxa.

Entrem per l'avinguda de Barcelona i fugint de les zones blaves ens desviem a la dreta, amb tan bona fortuna que en aquest moment sortia un Audi, deixant espai suficient per aparcar el nostre Seat Ibiza. La visita començava bé: bon aparcament, ràpid i gratuït ..., perfecte.

La temperatura i el clima convidava a passejar i ens endinsem en el centre històric direcció a l'església. És un passeig molt agradable sentint el batec de la ciutat, veient les cases modernistes i els comerços, que ja ofereixen el seu aspecte més nadalenc. Arribem a la Plaça Major i seguim fins al carrer de la Maduixa Alta, just darrere de la plaça, on està ubicada la sala 6T7. Entrem i ens rep la Raquel, propietària d'aquest singular espai on qualsevol obra artística llueix amb tot el seu esplendor. A la poca estona s'incorporen les dues persones que venien directament des de Lliçà i s'ha produït, davant d'unes cervesetes, un interessant col.loqui, no tant pel que jo he pogut explicar, si no per les preguntes i comentaris dels assistents. A les 2 de la tarda més o menys ha arribat en Joan Puigdemont "Putxy", coordinador de la Biennal Olot Fotografia i gran amic, que amb els seus dos fills, l'Aina i en Blai, ens ha acompanyat al Bar Sport on té penjada la seva exposició OBLITS EFIMERS (fins el 3 de març al Café Sport d'Olot) , això ens ha permès gaudir durant una bona estona de la amena conversa d'en Putxy sobre la seva obra i els seus processos de treball. Tot un plaer.

Com ja teníem una mica de gana i la idea era dinar a Olot, hem seguit el consell d'en Putxy i ens hem assegut al Restaurant del Mig, wow!! un menú de 12,40 euros de dos plats (boníssims) postres (uuuuuum!) vi, aigua, gasosa i cafè, què més es pot demanar?
Durant el dinar els temes de conversa han navegat entre l'art actual i l'art clàssic, la vida cultural a Tarragona fa 15 anys i avui, la gastronomia olotina, la Vall del Tenes i el Vallès Oriental..., etc, etc.

La tornada a Lliçà ha estat ràpida però no per això menys interessant i divertida. El Seat Ibiza somreia.
I això ha estat tot, la 8ª Visita d'obra 'art en directe' ja és història, i quina història!!!

jueves, diciembre 09, 2010

Espai Garum 44. Carles Vives exposa "Pos-Pòsit"

Per acabar l'any 2010 Espai Garum presenta l'exposició Pos-Pòsit del ceramista i escultor Carles Vives.
Són dues peces on l'autor reprèn una tècnica que va estar experimentat fa anys. Partint de la base que qualsevol persona relaciona la ceràmica amb una peça de fang modelada i posteriorment endurida per mitjà de calor, Vives ens sorprèn treballant la porcellana però, no com un objecte tridimensional, sinó com un material texturitzat que estès sobre una base, en aquest cas cartró, li permet intervenir en un estadi intermedi entre la pintura i l'escultura.
En aquestes obres Carles Vives ens mostra la seva faceta més experimental, amb textures i relleus on la llum juga un paper protagonista, creant ritmes que ens traslladen a la visió primigènia de la terra.

Pos-Pòsit (texte del autor)
Després de tant de temps en un sol lloc, sota aquella llum i respirant aquell aire que de vegades era ple i d’altres buit, ara ja no ho sé i tampoc no importa.
Amuntegant una mica de tot, però a la fi moltes sensacions viscudes, experiències de tota mena, i aquest pas del temps que ho impregna i embolcalla tot, dóna una pàtina o millor encara, deixa un pòsit.
Aquest pòsit de terres damunt de cartrons, com a tinta sobre paper que escriu per narrar, explicar, fer-se entendre a través de l’escriptura o del gest, de l’empremta del senyal o simplement recollir i observar tot allò que resta després que la mà hagi interpretat l’inconscient i hi deixi tot allò que difícilment sabem dir.
Espai Garum 44
Pos-Pòsit
de Carles Vives
Inauguració:
diumenge 19 de desembre a les 12h
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...