Buscar información en GARUM

martes, noviembre 30, 2010

Espai Garum. Visita d'obra a l'exposició NUOLOT del fotògraf Màrius Gómez

Després de visitar la exposició que el fotògraf Xavi Mañosa va fer a lóctubre a Granollers, Espai Garum et convida a la vuitena Visita d'Obra ‘art en directe’.
En aquesta ocasió anirem a Olot a veure NUOLOT, la exposició que te el fotògraf Màrius Gómez fins al 30 de desembre.
Com que és una visita exclusiva i amb places limitades és imprescindible confirmar l'assistència per e-mail
info@espaigarum.com
abans de les 14:00 h del dijous 9 de desembre de 2010.
Posteriorment informarem del lloc de trobada.

Visita d’obra. 'art en directe'
a l'exposició del fotògraf Màrius Gómez
dissabte 11 de desembre a les 12:30h

domingo, noviembre 28, 2010

Enric Garcia-Pey publica un libro de onomástica sobre Lliçà d'Amunt

Ayer sábado la sala de actos de la Biblioteca de Ca l'Oliveres se quedó pequeña durante la presentación del último libro del historiador Enric Garcia-Pey, "Recull Onomàstic de Lliçà d'Amunt", escrito por el autor hace 14 años, por fin a visto la luz con esta edición publicada por el Ayuntamiento de Lliçà d'Amunt y con el trabajo de los miembros del colectivo "Grup l'Abans", que han ayudado a Garcia-Pey en la actualización de los datos que en estos años han podido haber cambiado. No hemos de olvidar que Lliçà es un pueblo en constante evolución y su particular ordenación urbanística hace que en 14 años hayan cambios ha tener en cuenta.
La presentación fue iniciada por Ton Gispert que hizo una introducción de las personas de la mesa y comentó, brevemente, la labor del Grup l'Abans", segidamente tomó la palabra Ramon Vilageliu, autor del prólogo, que a través de un lenguage erudito y diversas anécdotas, fue posicionando la importancia de estos libros a la hora de anclar la memoria de este pueblo, que es el suyo, para las generaciones venideras. A continuación habló el historiador Joan Garriga, autor de numerosos libros y artículos sobre el Vallès Oriental. Garriga alabó el trabajo de Garcia-Pey como gigantesco, mencionando los 26 libros editados y destacando ciertas palabras y pasajes del libro que se presentaba.
Finalmente tomó la palabra Enric Garcia-Pey y nos habló sobre su sistema de trabajo a la hora de recoger los datos y el orden en que están publicados en el libro de 241 páginas. También alabó la ayuda de Joan Vilardebó, en particular, por haberle enseñado hasta el último rincón de Lliçà, y a todos los miembros del Grup l'Abans, en general, por la inestimable colaboración recibida.
El libro está incluye fotografías antiguas y actuales, estas últimas realizadas por Josep Prims y Màrius Gómez.
Enric Garcia-Pey firmando libros después de la presentación
Josep Prims y Màrius Gómez, autores de las fotografías actuales.
El historiador Joan Garriga entre Ramon Vilageliu, autor del prólogo (izq) e Ignasi Simón, alcalde de Lliçà d'Amunt (der)
Sala de la Biblioteca de Ca l'Oliveres.
Autor: Enric Garcia-Pey
Edita: Ayuntamiento de Lliçà d'Amunt
Coordinación: Grup l'Abans
Fotografías: Archivo Municipal, Josep Prims y Màrius Gómez
Diseño: Màrius Gómez
Composición: Pere Gendra
Impresión: I.G. Santa Eulàlia

Roser Nadal y Helena Pielias en el Hipermerc'Art Vinçon

El pasado 25 de noviembre se inauguró el Hipermerc'Art 2010 en la Sala Vinçon de Barcelona.
Dos artistas, que han expuesto anteriormente en Espai Garum, muestran sus obras de pequeño formato en esta exposición colectiva de arte contemporáneo, que cada Navidad se realiza en Barcelona.

La escultora Roser Nadal expone varias piezas de su serie "Angles sense identificar" que mostró en 2009 en Santa Perpètua de Mogoda y posteriormente en Espai Garum.
Las obras están a la venta con precios entre 100 y 160 euros.

Helena Pielias, video-artista y fotógrafa, muestra sesenta obras donde trabaja la fotografía con intervenciones pictóricas. Son imágenes, básicamente monocromáticas, que no dejan indiferente.
Las obras están a la venta con precios entre 100 y 160 euros.

Hipermerc'Art estará abierto hasta el 8 de Enero de 2011

domingo, noviembre 07, 2010

Màrius Gómez inaugura NUOLOT a l'Espai-Café 6T7 de Olot

Vuit fotografies de gran format són les que componen l'exposició NUOLOT que vaig inaugurar ahir dissabte a les 18:30h a l'Espai-Cafè 6T7 d'Olot.

Davant d'una trentena d'assistents vaig anar comentan els detalls de la meva obra, incidint especialment en la idea inicial i el procés posterior, i menys, en la tècnica utilitzada. Després alguns assistents van iniciar una sèrie de preguntes i comentaris que van propiciar un interessant diàleg, a través del qual, vam anar aprofundint en els diferents matisos creatius i estètics que componen la sèrie.

La sèrie NUOLOT sorgeix a partir d'un cúmul de casualitats que, independentment de les meves decisions, em porten a estar davant de dos cossos femenins nus, que jo no he triat, en un entorn en el qual no havia estat fins a aquest moment i amb unes persones desconegudes que decidien per mi les diferents poses que feien les models. Una realitat aliena a mi que em reptava a crear una nova realitat.

Partint del fet que una bona tècnica ha de ser silenciosa i que ha de deixar veure allò que gràcies a ella es pot mostrar, el moviment aplicat subtilment a la càmera en l'instant d'accionar el disparador em permet dotar d'una certa vibració a les poses estàtiques, en el mateix moment que es fon la model amb el fons, formant una unitat estètica que crea una nova realitat on submergir-se.

NUOLOT
Màrius Gómez
Inaguració a l’Espai-Café 6T7
6 de novembre de 2010 a les 18:30h
Exposició fins al 7 de gener de 2011

ESPAI-CAFÉ 6T7
Carrer dels Sastres, 35, cantonada Alta Maduixa, 24
17800 Olot | t 972 272 876 | raqel6t7@hotmail.com

Més informació i fotografies en ESPAIGARUM.COM OLOTCULTURA


Foto: Toni Torrillas
Foto: Toni Torrillas

Espai Garum 43 Begonya Hernàndez inaugura CENTRUM

El diumenge 7 de novembre a les 12h es va inaugurar l'exposició Centrum de Begonya Hernàndez. Són dotze obres de format horitzontal on l'autora, a través d'una tècnica mixta molt texturada, ens mostra part del seu món interior.

El centre com a punt de partida i com a destinació, permet a Hernàndez un viatge d'introspecció que expressa els seus estats d'ànim i emocions. Un viatge que, mitjançant la superposició de materials i textures, crea una metàfora del transcórrer vital d'un procés creatiu basat en la meditació i l'observació interior.

A la inauguració van assistir una cinquantena de persones que van poder gaudir d'un aperitiu format per elements comestibles amb forma circular. Tot un gest de complicitat de l'autora de una exposició "rodona"

es pot veure fins al diumenge 28 de novembre de 2010
a Espai Garum, la sala d'art més petita del món.


lunes, noviembre 01, 2010

En Sintonía amb Ramon Ferrandis al Canal Català del Vallès Oriental

Ramon Ferrandis ens parla al Canal Català del Vallès Oriental, entre altres coses, de la seva exposició actual a l'Espai Garum. "Calàbria 50. Interiecto tempore" estarà exposada fins el divendres 5 de novembre.

Espai Garum 43. Begonya Hernàndez exposa "Centrum"

Aquest mes de novembre la pintora Begonya Hernàndez ens proposa en Espai Garum un viatge al centre a través de Centrum, una sèrie de pintures que tenen com origen el centre: el centre del quadre, el centre de l’univers, el centre d’un mateix. Expressen estats d’ànim, emocions. No es tracta de pintures simbòliques o conceptuals sinó d’imatges interiors que a través de la pintura es materialitzen en formes, colors, textures i transparències. Imatges que sorgeixen sense raonament, sense qüestionar-les. Cal entendre-les com a finestres, com a punts de partida d’un món interior que cerquen l’equilibri i el benestar, com a punts expansius que connecten l’interior amb l’exterior a través de la pintura. Són, en definitiva, un procés de meditació en si mateix.
S’utilitzen colors de la gamma càlida, amb el daurat com a protagonista. S’introdueixen subtilment alguns colors freds: blaus i verds. Es treballa amb format horitzontal i de 41x33cm. Materials com pa d’or, acrílics, tinta xinesa, betum de Judea, làtex, làmines de cel·lulosa, paper d’arròs i llavors de plantes són la base d’una tècnica mixta, rica en textures.
El quadre es construeix a partir d’una successió de capes i de transparències, de dins cap a fora, del centre cap a l’exterior, seguint el batec creatiu de l’artista.
Espai Garum 43
Centrum
de Begonya Hernàndez
Inauguració:
diumenge 7 de novembre a les 12h

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...